هر آنچه باید درباره کانال های اطلاع رسانی اندروید 8.0 اوریو بدانید!

یکی از بزرگترین تغییرات اندروید اوریو (Oreo) در ارتباط با روش های اطلاع رسانی بوده و تاکنون نیز در مطالب خود به شرح آنها پرداخته ایم. اما گوگل در این نسخه از سیستم عامل خود از یک قابلیت جدیدی هم به نام کانال های اطلاع رسانی (Notification Channels) رونمایی کرده است. از آنجایی که تاکنون با چنین قابلیتی در گوشی های خود کار نکرده ایم ممکن است در ابتدا برایمان گیج کننده به نظر برسد اما وقتیکه با کلمات کلیدی استفاده شده در این قابلیت آشنا شوید، دیگر هیچ چیز سختی در کار نخواهد بود. در ادامه مطلب علاوه بر اینکه به صورت کامل با شرح کار کانال های اطلاع رسانی اندروید آشنا خواهید شد، به کاربردی و لذت بخش بودن استفاده از آن هم پی خواهید برد. پس با ما همراه باشید.

 

کانال های اطلاع رسانی چه هستند؟

کانال های اطلاع رسانی که از اندروید اوریو به بعد در دسترس قرار می گیرند به توسعه دهندگان اپلیکیشن کمک می کند تا نوتیفیکیشن های برنامه خود را بر اساس نوع آن جدا و سپس نمایش دهند. تصمیم گیری کانال ها بر عهده ی شخص توسعه دهنده است و ایده ای که در پشت آن وجود دارد، جداسازی نوتیفیکیشن های مهم و بی اهمیت برای کاربر و همچنین طرز نمایش آنهاست. برخی اپلیکیشن ها چندین کانال مختلف، برخی تعدادی و برخی هم ممکن است تنها یک کانال دارا باشند.

در نسخه های پیشین اندروید، توسعه دهنده برای نمایش یک نوتیفیکیشن به شما از چیزی به نام سطح اولویت کمک می گرفت. اگر اطلاعیه ای از اولویت بالا برخوردار بود، آنها آن را بر روی Peek (نمایش یک نشانه بر روی صفحه شما)، پخش صدا یا هر دو تنظیم می کردند. اما از این پس آنها می توانند نوتیفیکیشن ها را بر روی کانال ها تقسیم بندی کنند و این ما هستیم که تصمیم می گیریم هر نوع از نوتیفیکیشن چگونه نمایش داده شود.

تمام نوتیفیکیشن های یک نوع (به عنوان مثال، پاسخ به خوراک توییتر خود) در یک کانال مشابه قرار می گیرند و هیچ نوتیفیکیشن با نوع متفاوت، راه ورودی به این کانال نخواهد داشت. علاوه بر این، اپلیکیشن هایی که به شما اجازه می دهند بیشتر از یک حساب کاربری را بر روی آنها تنظیم کنید قادر خواهند بود از کانال ها برای ترکیب این اطلاعات استفاده کنند. به عنوان مثال ایمیل شخصی و ایمیل کاری شما از قانون های مشترکی برای نوتیفیکیشن پیروی کرده و نمایش آنها دیگر به هر کدام آنها بستگی نخواهد داشت.

 

چگونه می توانیم موارد مختلف را تنظیم کنیم؟

دلیل اصلی تغییرات مربوطه این است که ما کنترل بهتری بر روی اطلاع رسانی داشته و تنها چیزهایی را مشاهده کنیم که خودمان می خواهیم. بنابراین حتماً باید راهی هم وجود داشته باشد که کانال های مختلف و نوتیفیکیشن های عبور از آنها را فیلترگذاری کنیم. در داخل تنظیمات، می توانیم هر کانال یک اپلیکیشن و نحوه دریافت نوتیفیکیشن ها از آنها را مشاهده کنیم که به شرح زیر هستند :

  • با اهمیت (Importance) : فوراً صدایی پخش و نشانه ای بر روی صفحه ظاهر می شود. گزینه High دارای صدا، Medium بدون صدا و Low نه دارای صدا و نه نشانه است.
  • صدا (Sound) : تنظیم هر صدای قابل پشتیبانی به عنوان زنگ نوتیفیکیشن کانال
  • چراغ (Lights) : نوتیفیکیشن دریافتی با روشن کردن چراغ نوتیفیکیشن سخت افزاری همراه باشد.
  • ویبره (Vibration) : نوتیفیکیشن با ویبره ی گوشی شما همراه باشد.
  • نمایش بر روی صفحه قفل (Show on lock screen) : تصمیم گرفتن برای اینکه یک نوتیفیکیشن بر روی لاک اسکرین ظاهر گردد.
  • نادیده گرفتن مزاحم نشدن (Override do not distrub) : تصمیم گیری اینکه یک نوتیفیکیشن از تمام تنظیمات مزاحم نشوید برای صداها عبور کند.

هر کدام از این گزینه ها دارای توضیح مربوط به خود هستند و در نتیجه در صورت عدم درک کامل به کمک تان خواهند آمد.

 

یوتیوب یک مثال بارز برای این قابلیت است!

اگر اندروید اوریو هم اکنون بر روی دستگاه شما نصب است، در حال حاضر نیز یک اپلیکیشن دارید که از کانال ها استفاده می کند و آن یوتیوب (YouTube) است. همچنین یوتیوب به عنوان مثالی بارز برای اپلیکیشن هایی تنها با دو کانال (نوتیفیکیشن های استاندارد و نوتیفیکیشن های آفلاین) به حساب می آید.

 

 

در تصویر بالا، سمت چپ دو کانال مربوط به اپلیکیشن و سمت راست تنظیمات جداگانه برای هر کانال را مشاهده می کنید. برای دسترسی به این صفحه کافیست وارد مسیر Settings > Apps and notifications > App info شوید. حال بر روی اپلیکیشن YouTube و سپس گزینه ی App notifications ضربه بزنید. با استفاده از این مثال می توانید درک کاملی از قابلیت جدید کانال های اطلاع رسانی پیدا کنید زیرا که تنها دو کانال موجود است اما در برنامه هایی مثل فیسبوک و جیمیل که از کانال های بیشتری بهره می برند نحوه ی کار اندکی دشوارتر خواهد بود.

همانطور که در بالا هم گفتیم ایده ی کلی این قابلیت چیزی نیست جز کمک به ما جهت راحتی در استفاده از گوشی خود! اگر احساس می کنید که این قابلیت کاربردی نخواهد بود باید بگوییم که حتماً منتظر مطالب بعدی ما باشید که همگی از همین کانال های اطلاع رسانی بهره خواهند برد. امیدوارم که از این مطلب لذت برده باشید.

چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]

ارسال دیدگاه

انتشار یافته : 0 ، در انتظار بررسی : 96
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند. در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.

افزایش لایک و فالوور

کی عکس تلگراممو دیده؟

رفع ریپورت تلگرام

کسب درآمد از ربات تلگرام

حرفه ای شدن در اینستاگرام