چگونه بین کار و خانواده تعادل ایجاد کنیم؟

کار و خانواده هر دو بخش مهمی از زندگی ما هستند. تلاش برای حفظ تعادل بین کارهای پیچیده و نقش خود در خانواده، دلیل استرس بسیاری از ما است. فشار روانی زمانی به شما وارد می شود که مسئولیت های یک نقش با توانایی شما در انجام نقش های دیگر در زندگی تان تحت تاثیر هم قرار میگیرند. هنگامی که شرایط و روابط از یک بخش از زندگی روی بخش دیگری تاثیر می گذارد مشکل به وجود می آید. پیدا کردن تعادل خوب بین کار و زندگی شما کار آسانی نیست، اما ارزش به دست آوردن آرامش در زندگی شما را نیز دارد.

بخش چهارم : برنامه ریزی و ارتباط موثر

برنامه ریزی

1. هر روز برنامه ی خود را سازماندهی کنید. هر روز یک برنامه ی مشخص را تنظیم کنید و اجازه ندهید روز ها از پس هم بدون برنامه ریزی مشخص بگذرند. خواسته های خود را در اولویت قرار دهید و یکی پس از دیگری آنها را عملی کنید.

بهترین کار این است که یک برنامه ی پشتیبان تهیه کنید و در شرایط اضطراری برنامه ی خود را به آن تغییر دهید.

یک شبکه ارتباطی ایجاد کنید که هر زمان لازم شد از افراد کمک بگیرید. با دوستان، بستگان، همسایگان، همکاران و متخصصین ارتباط برقرار کنید.

استراحت

2. سعی کنید زمانی را برای اوقات فراغت در نظر بگیرید. بعد از کار و تلاش حتما باید استراحت داشته باشید تا برای کار های دیگر انرژی پیدا کنید و روز های خوشی را در پیش داشته باشید. سعی کنید زمان خود را با عادات سالم پر کنید, می توانید این زمان را به ورزش, درست کردن غذای سالم, مدیتیشن و کار های دیگر بپردازید.

خانواده

3. تقویم کاری خود را با اعضای خانواده در میان بگذارید, همان طور که با شرکای کاری خود قرار ملاقات میگذارید باید با اعضای خانواده ی خود نیز این کار را انجام دهید. اعضای خانواده باید از اوقات فراغت شما اطلاع داشته باشند و اگر قراری لازم است تعیین شود که همگی به بیرون بروید اصلا آن را رد نکنید و اهمیت این قرار را مانند قرار های کاری خود بدانید.

مطالعات نشان داده است که خوردن یک وعده ی غذایی بیرون از منزل و با اعضای خانواده به سلامت ذهنی و فیزیکی خانواده کمک می کند. خانواده هایی که با هم غذا می خورند، جوانان و نو جوانانشان درگیر افسردگی نیستند و همچنین  اعتماد به نفس بالاتری دارند. غذا خوردن با اعضای خانواده همکاری اعضا را افزایش می دهد و می تواند یکی از لذت بخش ترین بخش های روز برای بچه ها و والدین باشد.

برای جشن گرفتن مناسبت هایی که وجود دارد زمانی را کنار بگذارید. برای جشن گرفتن موفقیت ها، فارغ التحصیلی، روزهای تولد و تعطیلات با خانواده خود، وقت سپری کنید. حتی دستاوردهای کوچکتر (مثلا برنده شدن فرزندتان در مسابقات قهرمانی) به هرکدام از اعضای خانواده کمک خواهد کرد که احساس خاص و ارزشمندی داشته باشند.

4. سعی کنید حتما در هفته یک الی دو بار شب ها به گشت و گذار با خانواده بپردازید, با فرزندانتان به پارک بروید و با هم پیاده روی کنید و …به فرزندانتان توجه کنید و با آنها از زندگی لذت ببرید.

سعی کنید از کار های روزمره ی زندگی نیز لذت ببرید.

حذف فعالیت های اضافه

5. از فعالیت هایی که زمان شما را هدر می دهند دوری کنید. سعی کنید زمانی که صرف تماشای تلویزیون یا بازی کامپیوتری یا جستجو در اینترنت می کنید را کم کنید و یا در صورت امکان فعالیتی را حذف کنید و کار بهتری را جایگزین آن کنید. به عنوان مثال اگر برنامه ای را هر هفته تماشا می کنید قبل از شروع این برنامه کار های ضروری خود را انجام دهید سپس برای تماشای برنامه وقت بگذارید. هنگامی که شک دارید آیا این کار زمان شما را تلف می کند از خودتان بپرسید آیا این کار منفعتی برای زندگی شما دارد یا خیر.

6. در مورد حجم کار خود با خانواده و دوستان صحبت کنید. از آنها بپرسید که در مورد تعادل کار و زندگی شما چه احساس می کنند. با باز نگه داشتن خطوط ارتباطی بین خود و اعضای خانواده، شما از ایجاد ناراحتی در میان کسانی که تحت تأثیر فعالیت های شما هستند، اجتناب می کنید.

به خانواده و دوستانتان توضیح دهید چرا گاهی اوقات شما قادر به انجام هر کاری که می خواهید نیستید تا آنها وضعیت شما را درک و با شما همکاری کنند.

چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]

ارسال دیدگاه

انتشار یافته : 0 ، در انتظار بررسی : 96
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند. در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.

افزایش لایک و فالوور

کی عکس تلگراممو دیده؟

رفع ریپورت تلگرام

کسب درآمد از ربات تلگرام

حرفه ای شدن در اینستاگرام