نکات مهم امنیتی

در دنیای پیشرفته ی امروز حفظ امنیت در اینترنت و در هنگام وبگردی یا خرید اینترنتی بسیاز حائز اهمیت بوده و به یکی از یزرگ ترین چالش های بحث فناوری اطلاعات تبدیل شده است. به طور کلی حفظ امنیت صد درصدی در اینترنت امکان پذیر نمی باشد، اما شما می توانید با رعایت نکات امنیتی و انجام برخی از کار ها خود را تا حد قابل توجه ای در اینترنت ایمن کنید.

در صورت رعایت نکردن نکانت امنیتی در هنگام استفاده از اینترنت ممکن است آسیب ها و خطرات جبران ناپذیری را تجربه کنید پس بر همین اساس مطلع بودن از نکات امنیتی برای حفظ حریم خصوصی ، اطلاعات شخصی و کارت های بانکی مهم و ضروری به نظر می رسد.

در مقاله ای که امروز سایت ترفندها برای شما آماده کرده است، در مورد حفظ امنیت در هنگام استفاده از اینترنت و وبگردی، نکاتی را بازگو خواهیم نمود. در ادامه با ما همراه باشید…

 

 

 

ترفند اول: انتخاب یک رمز عبور مطمئن و امن برای حساب های خود

در هنگام انتخاب پسورد به نکات زیر توجه کنید:

1- سعی کنید رمز انتخابی شما بیشتر از 8 کاراکتر باشد.

2- رمز انتخابی شما شامل عدد، حروف و کاراکتر هایی مانند #,$,%,… باشد.

3- در هنگام انتخاب رمز عبور می توانید از حروف بزرگ و کوچک لاتین نیز استفاده کنید.

4- از رمز های عبور ساده و قابل حدس مانند 1111111 یا 123456 جدا خودداری کنید.

5- در رمز های عبور خود از اطلاعات شناسنامه ای مانند اسم، محل تولد، نام خیابان، شماره تلفن و … استفاده نکنید.

توجه نمودن به نکات بالا، کار حدس زدن پسورد شما برای هکر ها ، برنامه های هک و شناسایی پسورد به شدت سخت می شود.

 

 

ترفند دوم: برای حساب های کاربری خود رمز های مختلف کنید

برای هر سرویسی که استفاده میکنید مانند حساب ایمیل، حساب سایت های مختلف و … یک پسورد جداگانه انتخاب کنید. زیرا در صورتی که یکی از حساب های شما هک شود، حساب دیگرتان در سایت های مختلف به خطر نمی افتد. فرض کنید که حساب فیسبوک شما هک شده است و پسورد فیسبوکتان با پسورد حساب کاربری شما در جیمیل یکی باشد، آنگاه حساب کاربری جیمیل شما هم به خطر می افتد.

 

 

ترفند سوم: همیشه بروز باشید

سعی کنید تا حد ممکن کامپیوتر خود را به روز نگه دارید.توسعه دهندگان نرم افزار ها یکی از مواردی را که در بروزرسانی ها رفع می کنند باگ های امنیتی می باشد. این عمل باعث می شود که دست هکر ها از دستیابی به حفره های امنیتی کوتاه شود.

اما بروز بودن کدام برنامه ها اهمیت ویژه دارند؟

– سیستم عامل

– برنامه های امنیتی مانند آنتی ویروس، فایروال

– مرورگر ها و افزونه های آن

– کلاینت های شبکه های اجتماعی، پیام رسان ها و ایمیل

– و سایر برنامه هایی که به اینترنت نیاز دارند.

شاید بروزرسانی نرم افزار های مربوطه کاری سخت و طاقت فرسا باشد، اما شما می توانید با استفاده از برنامه هایی مانند SUMO ، FileHippo و Secunia PSI این بروزرسانی ها را دانلود و نصب کنید.

 

 

ترفند چهارم: تبلیغات سایت ها، فروشگاه های اینترنتی و خرید اینترنتی

تبلیغات سایت ها: همه ی بنر های تبلیغاتی امن نیستند. سعی کنید.بر روی بنر های تبلیغاتی که حاوی تبلیغات غیرمجاز هستند کلیک نکنید. همچنین صفحاتی که ناخواسته در برابر شما باز می‌شوند و حاوی تبلیغات فروش کالاها و متن هایی مانند "شما برنده شده اید" و … هستند، اکثرا تقلبی بوده و قصد کلاهبرداری از شما را دارند.

فروشگاه ها: از فروشگاه هایی دارای کالاهای مجاز و تایید شده می باشند خرید کنید، زیرا فروشگاه هایی که محصولات آن غیر مجاز است بیشتر اقدام به کلاه برداری می کنند.

فروشگاه هایی که دارای نماد اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت و معدن هستند، مطمئن تر می باشند.

خرید اینترنتی: سعی کنید قبل از خرید آنلاین از یک فروشگاه اینترنتی ، از دوستان و آشنایان خود که قبلا تجربه خرید از آن فروشگاه را داشته اند پرس و جو و تحقیق کنید.همچنین می توانید با جستجوی نام و سابقه آن فروشگاه در موتور های جستجو از سابقه ی آن مطلع شوید.

در صورتی که با استفاده وی پی ان و برنامه های مربوطه به اینترنت متصل شده اید ، حتما قبل از اقدام به خرید اینترنتی آن ها را غیر فعال کنید.

سیستم پرداخت الکترونیکی همه‌ ی بانک‌ها از SSL و روش‌های مطمئن رمزنگاری استفاده می‌کند. دقت کنید که در نوار کنار آدرس اینترنتی صفحه‌ی پرداخت بانک، نماد یک قفل و عبارت https:// درج شده باشد. در غیر این ‌صورت قطعاً صفحه جعلی است و قصد به سرقت بردن اطلاعات کارت بانکی شما را دارد.

 

 

ترفند پنجم: مودم وای-فای خود را امن کنید

در صورتی که از یک مودم بی سیم برای اتصال به اینترنت بهره می برید حتما از یک استاندارد رمزگذاری برای حفاظت از داده های خود استفاده کنید.

این استاندارد های رمزگذاری دارای نام هایی مانند WEP ،WPA و WPA2 هستند که دو استاندارد WEP و WPA دارای امنیت پایین بوده و قبلا کرک شده اند اما استاندارد WPA2 کماکان یکی از استاندارد های امن رمزگذاری می باشد.

پس همیشه از استاندارد رمزگذاری WPA2 برای حفاظت از داده های خود استفاده کنید.

 

 

ترفند ششم: حریم خصوصی و اطلاعات شخصی خود را حفظ نمایید

سعی کنید نا حد ممکن اطلاعات شخصی خود را در اینترنت ثبت نکنید. در این زمینه سایت ها و شرکت های غیر مجازی وجود دارند که شما را برای ثبت اطلاعات خود در اینترنت ترغیب می کنند. اینگونه سایت ها پس از ثبت اطلاعات شما، از آن برای ارسال ایمیل، پیامک و تماس اسپم و تبلیغاتی استفاده می کنند.

در صورتی که از امنیت یک سایت مطمئن نیستید، از اطلاعات مستعار برای ثبت نام استفاده کنید و از وارد کردن ایمیل اصلی خود در هنگام ثبت نام در آن سایت خودداری و از یک ایمیل ثانویه یا سرویس ایمیل موقت استفاده کنید.

همچنین از دادن اطلاعات شخصی خود به کاربران ناشناس موجود در اینترنت و شبکه های اجتماعی جدا خودداری نمایید

 

 

ترفند هفتم: مراقب ایمیل های دریافتی خود باشید

یکی دیگر از مواردی که ممکن است امنیت شما را به خطر بیاندازد،دریافت ایمیل های تبلیغاتی، مزاحمت آمیز و کلاهبرداری می باشد.

در صورت دریافت ایمیل هایی با این موضوعات، فرستنده ی آن را مسدود کرده و ایمیل مورد نظر را از صندوق خود پاک نمایید. البته در این بین میبایست به منطق خود نیز رجوع کنید.

برای مثال یک شرکت چگونه ایمیل شما را بدست آورده و به چه دلیل شما را در یک قرعه کشی شرکت داده است؟ یا اینکه چطور یک بانوی زیبا و ۲۰ ساله به صورت تصادفی ایمیل شما را پیدا و مایل است با شما صحبت کند؟

از این دست موارد زیاد هستند که امنیت شما را به خطر می اندازند. حتی کلیک بر روی یک لینک دانلود، دکمه یا تبلیغات می تواند باعث نصب یک بد افزار بر روی سیستم شما شود.

 

 

ترفند هشتم: یک برنامه ای امنیتی بر روی سیستم خود نصب کنید

حتما از یک برنامه امنیتی فایروال بر روی سیستم خود استفاده کنید.با استفاده از فایروال می توانید دسترسی برنامه های موجود در سیستمتان را به اینترنت مدیریت کنید. همچنین آنتی ویروس ها می توانند کمک زیادی در حفظ امنیت شما داشته باشند، البته به شرطی که همیشه بروز باشند.

برنامه های امنیتی زیادی وجود دارند که برخی از آن ها مانند ZoneAlarm، AVG، Microsoft Security Essential، Comodo Firewall و Avast نیز رایگان هستند.

 

 

ترفند نهم: از حالت خصوصی مرورگر ها استفاده کنید

در صورتی که از یک کامپیوتر عمومی در کافی نت، دانشگاه و … استفاده می کنید، حتما از حالت خصوصی مرورگر استفاده کنید.

همچنین پس از اتمام استفاده خود از کامپیوتر مورد نظر حتما تاریخچه ی مرورگر را پاک نمایید.

 

 

ترفند دهم: از برنامه های گذر از تحریم و وی پی ان های غیر مجاز استفاده نکنید

اینگونه برنامه های غیرمجاز توسط افراد غیرمجاز ساخته شده اند که پس از نصب و اتصال برنامه به اینترنت، سازندگان آن شروع به جاسوسی از سیستم و اینترنت شما خواهند کرد.

 

سخن آخر …

هیچ چیزی مهمتر از کسب آگاهی در زمینه امنیت و حریم خصوصی نمی تواند اطلاعات و امنیت شما را در اینترنت حفظ نمایید. همیشه اطلاعات خود را بروز کرده و دانش خود را در زمینه امنیت فضای مجازی بالا ببرید.

به عنوان مثال در مورد حملات فیشنگ و صفحات تقلبی تحقیق کنید یا اینکه آدرس درگاه های بانکی را بدانید.

 

امیدواریم این مطلب برای شما کاربران سایت ترفندها مفید واقع شده باشد. در صورت وجود هرگونه سوال ، آن را در دیدگاه ها با ما درمیان بگذارید.

 

موفق و پیروز باشید…

 

 

چه امتیازی می دهید؟
5 / 4.00
[ 4 رای ]

ارسال دیدگاه

انتشار یافته : 3 ، در انتظار بررسی : 95
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند. در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.

هانیه ۲۸ تیر ۱۳۹۵

اطلاعاتتون عااااااااااااااااااااااااالیه ??✌ اجرکم عندالله ?

امیر محمد ۲۸ تیر ۱۳۹۵

سپاس 🙂

دانیال ۱۰ مرداد ۱۳۹۵

واقعا مطلب جالبی بود دستتون درد نکنه

افزایش لایک و فالوور

کی عکس تلگراممو دیده؟

رفع ریپورت تلگرام

کسب درآمد از ربات تلگرام

حرفه ای شدن در اینستاگرام