دیجیتال مارکتینگ و اهمیت و ضرورت آن

یکشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۸
  • 713 views
  • 0

دیجیتال مارکتینگ چیست ؟

دیجیتال مارکتینگ به مجموعه ای از فعالیت ها در زمینه بازاریابی گفته می شود که با بهره گیری از اینترنت صورت می پذیرد .  این فعالیت ها شامل بازاریابی شبکه های اجتماعی ،  ایمیل مارکتینگ ،  بهینه سازی موتورهای جستجو(سئو)  ،  بازاریابی محتوا و بلاگ نویسی و … می باشد . به جرات می توان گفت امروزه تبلیغات دیجیتال  ،  موثرترین راهکار برای رشد کسب و کار است .

اهمیت و ضرورت دیجیتال مارکتینگ در بازاریابی امروز :

با توجه به قیمت ‌های سرسام ‌آور تیزرهای تلویزیونی یا بیلبوردهای شهری  ،  حضور آنلاین یک کسب ‌و کار کوچک برای جلب توجه مردم می تواند تنها شانس قرار گرفتن در مرکز توجه مشتریان باشد .

 مزایای حضور در دنیای دیجیتال

شناخت مخاطب و هدفمندی :

لازم به توضیح است شناخت دقیق از مشتریان  ،  هسته اصلی فعالیت ‌های بازاریابی هر محصول یا خدمات می باشد .  هرچقدر میزان شناخت از مشتریان و توصیف کسب ‌و کار آنان دقیق ‌تر باشد  ،  امید بیشتری به موفقیت بازاریابی وجود دارد .  پس از شناخت  ،  می‌توان با استفاده از فیلترهای گوناگونی  ،  مشتریان را تفکیک نمود

تفکیک ویژگی هایی همچون جنسیت ،  سن ،  علایق ،  سطح اقتصادی ،  الگوی مصرف و … می ‌تواند به توصیف دقیق ‌تر مشتریان کمک شایانی نماید . گفتنی است در دنیای دیجیتال  ،  برندها برای تعداد مخاطبان هزینه نمی‌کنند ،  بلکه برای تعداد مشتریان بالقوه خود در میان مخاطبان یک رسانه هزینه می نمایند .

آگاهی از محل جغرافیایی مخاطبین :

امروزه با ورود موبایل به دنیای مردم ،  دیجیتال‌ مارکتینگ برای کسب ‌وکارها یک ضرورت محسوب می شود .  مشاغل محلی و کوچک  ،  می‌ توانند بودجه محدودی را صرف کسانی که در محدوده جغرافیایی آن‌ها حضور دارند نمایند و برندهای بزرگ با داشتن اطلاعات جغرافیایی ،  می توانند مشتری بالقوه هر شعبه خود را در هر محله‌ای از شهرها جذب کنند .

امکان تحلیل ،  آنالیز و بهینه‌ سازی :

امکان رصد کردن دقیق اتفاقات  ،  مهم ‌ترین مزیت دیجیتال‌ مارکتینگ محسوب می شود .  ابزارهای مربوط به تحلیل کسب ‌و کارها کمک خواهد نمود تا میزان درگیری مشتریان با محصولات ،  تاثیر تخفیف‌ها بر افزایش فروش  ،  میزان موفقیت یک کمپین تبلیغاتی ،  مرجع آشنایی هر مشتری با کسب‌ و کار ،  علت عدم خرید کاربران از یک فروشگاه اینترنتی و … به راحتی قابل مشاهده باشند .

دیجیتال مارکتینگ

مبتنی بر هدف و نرخ بازگشت سرمایه مشخص :

کسب‌ وکارها در تبلیغات سنتی ،  نمی ‌توانند کمپین خود را براساس هدف نهایی نیاز خود در هر مرحله از چرخه محصول طراحی کنند .  در  تبلیغات سنتی مشخص نیست که چند نفر تیزر ویدئویی را به صورت کامل تماشا کرده‌اند اما در نقطه مقابل ،  دیجیتال ‌مارکتینگ امکان اندازه‌ گیری موفقیت هر کمپین را می‌ دهد .  در ابتدا شبکه‌ های تبلیغات دیجیتال ،  هدف مشتریان خود را از بازاریابی در هر کمپین جویا شده و صورت حساب نهایی آنها بر اساس عملی شدن این اهداف خواهد بود .  یکی از مهم‌ ترین موهبت‌های دیجیتال ‌مارکتینگ در دنیای امروز ، شفافیت نرخ بازگشت سرمایه قلمداد می شود .

مراحل اصلی در استراتژی دیجیتال مارکتینگ :

در یک استراتژی موفق دیجیتال مارکتینگ ، سه مرحله‌ اصلی وجود دارد که عدم وجود هر کدام می ‌تواند آسیب‌های جدی به استراتژی وارد سازد .  این سه مرحله عبارتند از :

مشخص کردن اهداف :

لازم است قبل از شروع دیجیتال مارکتینگ و حتی دانلود دوره دیجیتال مارکتینگ ، مشتری بداند چرا می‌خواهد به آن روی آورد .  دیجیتال ‌مارکتینگ قرار است به تحقق کدام اهداف مشتری کمک کند ؟ تنها پس از پاسخ به این سوال‌ های مهم است که گام‌ های بعدی استراتژی را می توان مشخص نمود .

اطلاع رسانی حضور در دنیای دیجیتال :

در این مرحله باید با بهره گیری از شبکه‌های تبلیغاتی ،  به راهکارهای افزایش فروش محصول/خدمات و جلب نظر مشتریان بالقوه پرداخت .  از راهکارهای در دسترس برای این گام می توان به قرار گرفتن در رتبه‌های اول موتورهای جستجو ،  ،  تبلیغات شبکه‌ های اجتماعی ،  تبلیغات غیرمستقیم مثل اینفلوئنسر مارکتینگ ، تبلیغات نمایشی بنری و ویدئویی ، بازاریابی افراد موثر ،  ایمیل‌ مارکتینگ و … اشاره نمود .

تحلیل و بررسی رفتارهای مخاطبان :

امکان بررسی دقیق رفتارهای مخاطبین ،  تحلیل عملکرد کمپین‌های مختلف و آنالیز چالش‌های مشتری ، مهم ‌ترین مزیت استفاده از دیجیتال‌ مارکتینگ است .  می توان گفت متاسفانه این مرحله در نگاه بسیاری از کسانی که دیجیتال ‌مارکتینگ را انجام می‌دهند بی اهمیت مانده است .  بر طبق تحقیقات انجام شده ،  فقط ۳۰ درصد از کسب ‌وکارهای کوچک از ابزارهای تحلیلی برای وب‌ سایت ،  رفتار مخاطبان ،  رهگیری کدهای تخفیف و … استفاده می ‌کنند .

عدم بکارگیری ابزارهای تحلیلی و دنبال کردن فعالیت‌های بازاریابی آنلاین کسب ‌و کار در فعالیت‌های دیجیتال مارکیتنگ ، منجر به ناتوانی جهت ‌یابی صحیحی در استراتژی خواهد شد .  بهینه ‌سازی فعالیت‌های دیجیتال مارکیتنگ فقط از طریق مشاهده و آنالیز رفتار کاربران میسر است.

در صورت تمایل به یادگیری بیشتر، وبسایت برترین دیجیتال مارکتر دنیا یعنی نیل پتل رو پیشنهاد می کنیم.

منبع : ترفندها
دسته بندی : بدون موضوع
به اشتراک بگذارید : فیسبوک گوگل تویتر کلوب یاهو

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]

ارسال دیدگاه

انتشار یافته : 0 ، در انتظار بررسی : 96
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند. در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.

افزایش لایک و فالوور

کی عکس تلگراممو دیده؟

رفع ریپورت تلگرام

کسب درآمد از ربات تلگرام

حرفه ای شدن در اینستاگرام