آموزش کاهش مصرف حجم اینترنت توسط اپلیکیشن های معروف اندروید

امروزه تقریباً برای انجام هر کاری در اسمارت فون خود نیاز به اینترنت خواهید داشت. حال اگر این اتصال شما به اینترنت از طریق وای فای صورت گیرد احتمالاً چندان نگران حجمی که در حال مصرف است نخواهید بود اما اگر از اینترنت سیم کارت خود استفاده می کنید به دلیل هزینه های بالاتر، حتماً علاقه دارید تا در مصرف حجم آن صرفه جویی کنید. راستش را بخواهید بسیاری از اپلیکیشن های رایج و معروفی که در حال استفاده از آنها هستیم بلای جان مصرف اینترنت هستند. به عنوان مثال اپلیکیشن پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی مختلف همچون اینستاگرام، توییتر، یوتیوب، فیسبوک و… می توانند به راحتی موجودی بسته ی اینترنتی سیم کارت شما را صفر کنند. خوشبختانه در اکثر این اپلیکیشن ها راه چاره ای برای مصرف کمتر اینترنت در هنگام عدم دسترسی به وای فای و استفاده از دیتای سیم کارت اندیشیده شده است. در ادامه ی مطلب به معرفی اپلیکیشن های رایجی که در مصرف حجم اینترنت خوش نام (!) هستند خواهیم پرداخت و روش کاهش مصرف آنها را نیز شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

 

تلگرام

در پیام رسان تلگرام (Telegram) می توانید دریافت خودکار تصاویر، ویدیوها، موزیک ها، فایل ها، پیام های تصویری و… را در هنگام اتصال به اینترنت سیم کارت غیر فعال کنید. با این کار از آنجایی که دیگر هیچ فایلی به صورت خودکار و بلافاصله بعد از مشاهده دانلود نمی شوند قادر خواهید بود تا حد چشمگیری از مصرف اینترنت دیتا صرفه جویی کنید. برای آشنایی با غیر فعال سازی این موارد می توانید به مطالب زیر در وبسایت ما مراجعه کنید :

چگونه دانلود خودکار پیام های ویدیویی تلگرام را متوقف کنیم؟

ترفند غیرفعال کردن دانلود خودکار در تلگرام ویندوز

ترفند غیرفعال کردن دانلود خودکار تصاویر و فیلم ها در تلگرام

 

 

توییتر

توییتر (Twitter) یکی از بهترین و جذاب ترین شبکه های اجتماعی است که به احتمال زیاد شما نیز یکی از طرفداران آن هستید. همانطور که می دانید در این شبکه اجتماعی می تواند در بین هر چند توییت کلیپ های کوتاه و حتی ویدیوهای مختلفی مشاهده کرد. اگر در اپلیکیشن توییتر با این ویدیوها مواجه شوید حتماً مشاهده می کنید که به صورت خودکار دریافت شده و شروع به پخش می کنند. حتی اگر از روی آنها رد هم بشوید به صورت پس زمینه شروع به دانلود می کنند. بنابراین ویدیوهایی که ناخواسته دریافت می شوند می توانند میزان چشمگیری از حجم اینترنت شما را مصرف کنند. خوشبختانه می توانید به راحتی و از روش زیر دریافت اتوماتیک آنها را غیر فعال کنید :

 

 

  • با ضربه زدن روی تصویر حساب خود وارد صفحه ی Settings and Privacy شوید.
  • به بخش Data usage رفته و سپس روی Video autoplay ضربه بزنید.
  • حال می توانید این گزینه را بر روی Wi-Fi only یا Never تنظیم کنید. چه بهتر که گزینه ی Never را انتخاب کرده و دریافت خودکار ویدیوها حتی در هنگام اتصال به وای فای را نیز غیر فعال کنید.

 

گوگل فوتو / گوگل پلاس

بک آپ گرفتن از تمام تصاویر و ویدیوهای شما بسیار امری فوق العاده خواهد بود و بدون شک یکی از بهترین سرویس ها برای این کار گوگل فوتو (Google Photos) می باشد. اما اگر این اپلیکیشن را به درستی تنظیم نکرده باشید، آپلود خودکار حتی در هنگام اتصال به اینترنت سیم کارت نیز صورت می گیرد و در نتیجه سریعاً بسته ی اینترنتی شما به اتمام می رسد. مراحل زیر را دنبال کنید تا مطمئن شوید که از این پس آپلود اتوماتیک تنها از طریق وای فای صورت گیرد :

 

 

  • منوی برنامه را باز کرده و سپس وارد بخش Settings شوید.
  • به دنبال Back up & sync در این لیست گشته و روی آن ضربه بزنید.
  • مطمئن شوید گزینه ی Cellular data back up غیر فعال باشد تا تصاویر و ویدیوها به صورت خودکار در پس زمینه و با استفاده از اینترنت سیم کارت آپلود نشوند.

 

اینستاگرام

در این شبکه اجتماعی محبوب بحث کاملاً بر سر فایل های رسانه ای یعنی تصاویر و ویدیوها است. بنابراین اکثر محتویات موجود در اینستاگرام (Instagram) به صورت خودکار در پس زمینه دریافت می شوند مگر اینکه خودتان با استفاده از روش زیر این کار را غیر فعال کرده باشید :

 

 

  • وارد بخش Settings حساب خود شده و به دنبال قسمت Cellular Data Use بگردید.
  • این گزینه به صورت پیش فرض بر روی Default تنظیم شده است که به معنی دریافت خودکار و زودهنگام محتویات است.
  • حال گزینه ی Use Less Data را انتخاب کنید تا دریافت زودهنگام فایل ها متوقف گردد.

 

ویجت ها

ویجت ها (Widgets) یکی از قابلیت های منحصر به فرد و کاربردی سیستم عامل اندروید هستند اما گول ظاهر زیبایشان را نخورید! برخی از این ویجت ها که با اینترنت سر و کار دارند می توانند به دشمن حجم اینترنت شما تبدیل شوند. منظور ما ویجت هایی هستند که با دریافت مداوم اطلاعات همراه هستند که از جمله آنها می توان به ویجت های خبری اشاره کرد. کافیست وارد صفحه ی تنظیمات ویجت مربوطه شده و به دنبال گزینه ای برای غیر فعال سازی دریافت اطلاعات در هنگام اتصال به اینترنت دیتا بگردید. اگر هم به صورت کلی قید ویجت مربوطه را بزنید که چه بهتر!

 

 

فیسبوک

فیسبوک (Facebook) نیز همچون شبکه های اجتماعی توییتر و اینستاگرام با محتویات رسانه ای بسیاری همراه است. خواندن و مشاهده ی سریع پست ها به کمک بارگیری پیش از موعد فایل ها می تواند تجربه ی لذت بخشی را برای شما به ارمغان بیاورد اما در عین حال قاتل حجم اینترنت و همچنین شارژ باتری دستگاه شما است. برای غیر فعال سازی این قابلیت در شبکه اجتماعی فیسبوک مراحل زیر را دنبال کنید :

 

 

  • منوی فیسبوک را باز کرده و وارد بخش App settings شوید.
  • به دنبال Videos in News Feed Start With Sound گشته و روی آن ضربه بزنید تا غیر فعال گردد.
  • در همین تنظیمات به دنبال Autoplay گشته و آن را بر روی Wi-Fi only تنظیم کنید.

 

نت‌فلیکس

نت‌فلیکس (Netflix) از جمله سرویس های پخش فیلم مشهور در جهان است که البته در کشور ما به دلیل محدودیت های مختلف کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما به عنوان نمونه ای از سرویس های پخش فیلم که این روزها در ایران نیز رایج شده اند این مورد را هم ذکر خواهیم کرد. وقتیکه در حال استفاده از این سرویس ها هستید حتماً از مصرف اینترنت خود با خبر هستید و حتی در برخی مثل خود نت‌فلیکس می توانید فیلم ها را پیش از مشاهده دانلود کنید. اما نکته ی مهمی که وجود دارد کیفیت دریافتی خواهد بود. همانطور که مشخص است هر چه این کیفیت پایین تر باشد مصرف حجم اینترنت شما نیز کمتر خواهد بود. برای مشاهده این تنظیمات در نت‌فلیکس مراحل زیر را دنبال کنید :

 

 

  • وارد بخش Settings شده و به دنبال قسمت Cellular Data Usage بگردید.
  • حال کیفیت مطلوب و در عین حال کم حجم مورد نظر خود را انتخاب نمایید و برای ذخیره روی دکمه ی OK کلیک کنید.

 

یوتیوب

اپلیکیشن یوتیوب (YouTube) نیز از آنجایی که با پخش ویدیو سر و کار دارد می تواند تا حد زیادی از حجم اینترنت شما را مصرف نماید. برای جلوگیری از این کار و رعایت یک حد مناسب از مصرف اینترنت می توانید کیفیت دریافتی ویدیوها را تغییر دهید. بدین منظور می توانید مراحل زیر را دنبال کنید :

 

 

  • بخش Settings را باز کرده و روی قسمت General ضربه بزنید.
  • در زیر قسمت Limit mobile data usage، کیفیت موردنظر خود برای دریافت و پخش ویدیوها از یوتیوب را انتخاب کنید.

 

هنگ‌آوتس / گوگل دوو / هر اپلیکیشن ویدیو چت

همانطور که مشخص است استفاده از سرویس های چت ویدیویی می تواند تا حد زیادی از حجم اینترنت شما را مصرف کنند زیرا که راه ارتباطی دو طرفه بوده و هم در حال دریافت و هم ارسال ویدیو هستید. اینگونه ارتباط ویدیویی تا حد ممکن فشرده سازی می شود تا مصرف اینترنت به پایین ترین میزان خود برسد اما باز هم مقدار قابل توجهی خواهد بود.

در برخی از این اپلیکیشن ها ممکن است خودتان قادر به انتخاب کیفیت تصاویر باشید اما بسیاری از سرویس دهنده های چت ویدیویی با استفاده از الگوریتم خود بهترین و مناسب ترین کیفیت ممکن را انتخاب خواهند کرد. با این حال حتماً در بخش تنظیمات این دسته از اپلیکیشن ها به دنبال گزینه ای برای محدود کردن استفاده از اینترنت سیم کارت (Limit data on mobile) گشته و در صورت وجود آن را غیر فعال کنید. همچنین همواره خودتان سعی کنید تا اینگونه گفتگوها را از طریق اینترنت وای فای انجام دهید تا خیالتان کاملاً آسوده باشد.

 

 

امیدوارم که از این مطلب کامل و بسیار کاربردی لذت برده باشید. آیا اپلیکیشن های دیگری نیز وجود دارند که فکر می کنید در مصرف حجم اینترنت حرفه ای هستند؟ خوشحال می شویم آنها را به ما نیز اطلاع دهید.

چه امتیازی می دهید؟
5 / 5.00
[ 1 رای ]

ارسال دیدگاه

انتشار یافته : 0 ، در انتظار بررسی : 95
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند. در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.

افزایش لایک و فالوور

کی عکس تلگراممو دیده؟

رفع ریپورت تلگرام

کسب درآمد از ربات تلگرام

حرفه ای شدن در اینستاگرام